Täna selgub parim turismisündmus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karupesa hotell
Karupesa hotell Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 29. novembril kogunevad Otepääle Karupesa hotelli maakonnas turismivaldkonnaga seotud inimesed.

Auhinnad saavad kätte Valgamaa veekogude seiklusmängu võitjad. Valdkonna tublimad aga pälvivad tunnustuse kolmes kategoorias: parim sündmus, parim meeskond ja parim turismitöötaja.

Konverents algab ekskursiooniga Tehvandi spordikeskuse vastrenoveeritud hotelli. «Tehvandi on tõenäoliselt Eesti talitursmisektorile alusepanija. Juba pea pool sajandit on siin maailma suusatippusid võõrustatud,» põhjendas arenguagentuuri juht Rein Org.

Valgamaa turismijuht annab Kadi Ploom ülevaate tänavusetest turismitegevustest Valgamaal. Kavandatavatest ühistegevustest ja planeeritavast välisturundusest teeb ettekande Lõuna-Eesti Turismi juhataja Angela Järg. Ene Reedi Tartumaa arendusseltsist aga arutleb turismiettevõtjatega turundusvõimaluste üle seoses National Geographicu kollaste akende projektiga.

«Kuus Lõuna-Eesti maakonda jutustavad ühiselt lugu »Elust kahe maailma piiril«, kuhu veel ei ulatu urbaniseerunud ja suurtööstuslik maailm. Selle maailma väärtpaiku tähistavad sellest aastast National Geographicu kollased aknad. Jõgeveste, Sangaste, Lüllemäe, Otepää ning Valga/Valka on need paigad Valgamaal,» ütles Rein Org.

Ta rõhutas, et need paigad vajavad laiemat tutvustamist, et selle kandi tegijad saaksid oma kodukoha võimalustest ka ise tulu ehk nii-öelda dividende teenida.

Turism on Oru sõnul üks Valgamaa tulevikumootoreid ning loob juba täna siin rohkem töökohti kui traditsioonilised majandusharud. «Lisaks Otepääle, kes on eraldi kaalukategoorias, on meil täna jutustada ka Sangaste turismiküla edulugu. Loodan, et saame omandatud kogemust rakendades turismikogukonnad tööle ka mujal Valgamaal.»

Valgamaa turismikonverents toimub Valgamaa arenguagentuuri korraldatava teadmiste nädala ühe osana ning on osalejatele tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles