Jõulupakkide teelepanekuga ei tohiks enam viivitada

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Postimees/Scanpix

Praegu on viimane aeg e-poodidest kingituste tellimiseks, et need jõuludeks kohale jõuaksid. Ka rahvusvaheliste pakkide saatmisega ei tohiks enam viivitada.

Eesti Posti juhatuse liige Ansi Arumeel ütles, et juba täna saadetakse Eestist välisriikidesse üle 1500 paki päevas, detsembri lõpu poole läheb Eestist teele üle 3000 paki päevas. Välisriikidest Eestisse saadetakse detsembris päevas keskmiselt üle 10 000 paki, mida on pea poole rohkem võrreldes aasta keskmiste mahtudega. Eestis sees liigub detsembris pakke keskmiselt päevas 12 000.

Arumeel avaldas lootust, et alanud advendiaeg paneb inimesed juba ka jõuluvana kotile mõtlema ning välismaalt saabuvad jõulupakid hiljemalt järgmisel nädalal ära tellitakse.

„Pakimahud kasvavad hüppeliselt detsembris ning ikka on neid, kes jätavad kingituste tellimise ja saatmise viimasele minutile. See tähendab, et mõni pakk, mis tuleb kusagilt kaugemast riigist või läheb kaugele, ei pruugi pühadeks kingi ootajani jõuda,“ kommenteeris Arumeel.

Ta lisas, et Eesti Post teeb omalt poolt küll kõik, et pakid vastavalt teenusetingimustele ka jõuluajal sama kiiresti kohele toimetada, kuid rahvusvaheliste saatmiste puhul tuleb arvestada teiste riikide kohaletoimetamise kiirusega, mida Eesti Post mõjutada ei saa.

Arumeel soovitas detsembris Eestis eelkõige kasutada alati avatud ja ligipääsetavat Post24 pakiautomaatide võrgustikku. „Kiires pühadesaginas ei pea sellisel juhul paki saamiseks kulleriga eraldi aega kokku leppima, vaid paki saab kätte just endale sobival ajal,“ lisas Arumeel.

Eestlased armastavad posti teel tellida riideid, jalanõusid, kosmeetikat, kodukaupu ja raamatuid. Eelmise aasta detsembris saadeti kokku üle 600 000 paki.

Logistika- ja postiettevõte tuletab inimestele meelde, et saadetised peavad olema pakendatud turvaliselt vastavalt sisule. Infot korrektse pakendamise kohta leiab Eesti Posti kodulehelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles