Talveöölaulupidu tuleb taas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene talveöölaulupidu.
Esimene talveöölaulupidu. Foto: Valju Aloel

Valgamaa Talveöölaulupidu 2014 toimub 31. jaanuaril Otepääl, Pühajärve laululaval. Talveöölaulupeo kavas on seitseteist tuntud talveteemalist laulu.

Valgamaa Talveöölaulupeo kavas on seitseteist tuntud talveteemalist laulu. Margit Tali ja Merle Soonbergi, Valgamaa Talveöölaulupidu 2014 korraldajate sõnul, lähtuti laulude valimisel sellest, et valdav enamus inimestest teab ja oskab neid kaasa laulda. Üritus on suunatud kõikidele muusikahuvilistele ja lihtne repertuaarivalik on väga oluline, et igapäevaselt laulmisega mittetegelevaid inimesi julgustada tulema ja laulurõõmust osa saama.

Valgamaa Talveöölaulupeo korraldajad Siim Kalda ja Margus Mäll möönavad, et ürituse vastu on suur huvi ning kokku oodatakse laulma üle tuhande inimese. Eelmisel aastal toimus talvepealinnas Otepääl Valgamaa esimene talveöölaulupidu, kus lustis samuti üle 1000 inimese. Alustati rongkäiguga Pühajärve rannaparklast mööda küünaldega palistatud teed Pühajärve laululavale. Osa võttis 18 koori ja ligi 400 lauljat, laululustist sai osa rohkem kui pooletuhat pealtvaatajat. Pidu avati suure lõkke süütamisega ja siis läkski lauluks lahti. Julgemad osalised said talvist laulupidu nautida kuumas kümblustünnis.

Talveöölaulupeole on oodatud muusikahuvilised üle Eesti. Talvine laulupidu saab alguse mõnesajameetrise kooride rongkäiguga Pühajärve lauluväljakule. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles