Uus torm tulekul

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuul on paljudes kohtades tugev.
Tuul on paljudes kohtades tugev. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Neljapäeval, 5. detsembril püsib Põhja-Euroopa kohal tugev läänevool. Üks osatsüklon alles eemaldub, päeval jõuab Skandinaaviasse juba uus.

Tuul pöördub edelasse ja tugevneb hommikuks rannikul 17 m/s, saartel võib puhanguid 20 m/s olla. Päeval sajab enamasti lörtsi. Lääne- ja edelatuul on keskpäeva paiku lühiajaliselt rahulikum. Õhutemperatuur on -1..+3°C.

Õhtu poole läheneb Lõuna-Rootsist aktiivne madalrõhkkond. Tuul pöördub Läänemerel lõunasse ja paisub kiiresti tugevaks.

Reede öösel liigub aktiivne tsüklon Gotlandi lähistele. Sajuala jõuab Eesti kohale. Tuleb lund ja lörtsi, Lääne-Eestis ka vihma. Lõuna- ja kagutuul on tugev, saartel on puhanguid 20 m/s.

Reedel lörtsi- ja lumesadu jätkub, võib tuisata. Tuul pöördub põhjakaarde, pärastlõunal lääne poolt alates tugevneb, õhtul võib Saaremaal, Hiiumaal ja Liivi lahel puhanguid ka üle 25 m/s olla. Õhutemperatuur jääb ööpäeva vältel -2..+2°C piiresse.

Liiklusolud on praeguse prognoosi kohaselt kiiresti muutuvate ilmastikutingimuste – tihedad sajuhood, tuule suuna ja kiiruse muutus, nullilähedane õhutemperatuur – tõttu keerulised

Laupäeval eemaldub tsüklon Venemaa poole ja selle järel sajab meil hooti lund ja tuiskab, rannikul tuleb öösel veel ka lörtsi. Puhub väga tugev põhjatuul, saartel on puhanguid 20 m/s. Õhutemperatuur on ööpäeva vältel -1..-6, saarte rannikul nullilähedane.

Pühapäeval madalrõhkkonna mõju tasapisi väheneb. Lumehooge jääb harvemaks. Loode- ja põhjatuul aeglaselt nõrgeneb. Põhjakaarest kandub Eestisse külmem õhumass. Õhutemperatuur on -2..-7, öösel võib -10°C-ni langeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles