Ettevõtlusküla andis päriselu kogemuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meditsiinikeskuses töötanud noored ei pidanud paljuks pöörata erilist tähelepanu just inimeste võimalikult heale teenindamisele, mitte kasumi kui sellise teenimisele.
Meditsiinikeskuses töötanud noored ei pidanud paljuks pöörata erilist tähelepanu just inimeste võimalikult heale teenindamisele, mitte kasumi kui sellise teenimisele. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Esmaspäeval ja teisipäeval osalesid Valga põhikooli õpilased ettevõtlusküla simulatsioonimängus. Noored said aimu, kuidas töötavad linnavalitsus, tootmisettevõte või pank ning kuidas raha asutuste vahel liigub.

Valga põhikooli ühel üheksandike tiimil tuli ettevõtluskülas töötada linnavalitsuse meeskonnana. Romek Taldrik ütles, et linnavalitsus pidi koostama eelarve, leidma moodused, kuidas raha teenida ning otsustama, kellele ja kui palju seda jagada.

Tulu teenis linnavalitsus näiteks tegevuslubade väljastamisega ja maksude kogumisega. Raha kulus aga teenuste, nagu näiteks koristus- või haljastusteenuse pakkumisele. «Kui küsima tuldi, siis kaalusime ja vaatasime,» ütles Taldrik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles