Eesti, Läti ja Rootsi noored arutavad täna Riigikogus põgenikeküsimusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigivapp Riigikogu hoonel.
Riigivapp Riigikogu hoonel. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Täna, 8. detsembril toimub Tallinnas Riigikogus seoses inimõiguste nädala ning SinuFilm lähiajaloo ja inimõiguste teemaliste videolugude konkursiga rahvusvaheline noortekonverents "Miks sa põgened?", kus noored ja asjatundjad vahetavad mõtteid teineteisemõistmise, dialoogi ning kahepoolse koostöötahte tähtsusest põgenikeküsimustes.

"Pagulasi on ajaloos olnud alati, kuid alles pärast Teist maailmasõda loodi rahvusvahelised mehhanismid nende kaitseks. Kuna pagulaste probleem on viimastel aastatel teravnenud, siis on oluline seda teadvustada kõigile, eriti koolinoortele," ütles Riigikogu inimõiguste rühma esimees Mart Nutt.

Üritusel osalevad noored üle Eesti, aga ka Lätist ja Rootsist. Pagulasteemadel kõnelevad teiste hulgas inimõiguste ja põgenikeküsimuste valdkonna asjatundjad ja Riigikogu inimõiguste rühma liikmed. Näidatakse põgeniketeemalisi lühifilme ning toimuvad rollimängud.

Üritus on osa Eesti vabaühenduste korraldatavast inimõiguste nädalast. Inimõiguste nädala programmi panid kokku Avatud Eesti Fond, Inimõiguste Instituut, Eesti Inimõiguste Keskus, Eesti Pagulasabi, SA Unitas, Avatud Vabariik, Eesti Puuetega Inimeste Koda, Rahvusvahelise Migratsiooniorganisatsiooni Eesti esindus ja Eesti LGBT Ühing ning see on pühendatud rahvusvahelisele inimõiguste päevale 10. detsembril. Just sel päeval 1948. aastal võeti vastu ÜRO inimõiguste ülddeklaratsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles