Põllumehed arutasid maaelu arenguvõimalusi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rando Värnik
Rando Värnik Foto: Elmo Riig / Sakala

12. detsembril algas Sangastes Valgamaa Põllumeeste Liidu konverents «Maaelu arenguvõimalused ja ülesanded 2014–2020», andis teada Valga maavalitsuse avalike suhete juht. Tegemist oli kahepäevase üritusega, kus saavad sõna nii kohalikud spetsialistid kui ministeeriumi esindajad.

Konverentsi avas maavanem Margus Lepik, kes tutvustas maakonna arengustrateegia suundi.

«Et Valgamaa ettevõtjatel oleks parim võimalus toetusi oma tegevuses ära kasutada, peame ka maakonna arengustrateegias vastavad valdkonnad selgemini kirja panema. Selleks on vaja teada meie maaettevõtjate mõtteid ja ootusi ning tänane konverents annab selleks hea võimaluse. Tahame, et Valgamaa ettevõtjad suudaks järgmise finantsperioodi jooksul rajada konkurentsivõimelise ettevõtmise,» ütles Lepik.

Riigikogu maaelukomisjoni esimees Kalvi Kõva tutvustas komisjoni tegevust põllumajandustoetuste aspektist. Ministeeriumi põllumajandusturu korraldamise osakonna juhataja Mai Talvik andis ülevaate otsetoetustest perioodil 2014–2020 ja maaelu arengu osakonna juhataja Marko Gorban tegi ülevaate maaelu arengu toetustest.

Reedel oli tähelepanu all lihaveisekasvatus, töötervishoid ja kohalike kontrollorganite tegevus aastal 2013. Lisaks tuleb maakonna põllumehi tervitama põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder.

Konverentsi juhib Eesti Maaülikooli professor Rando Värnik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles