Jõulukingituseks: 60+ terviseraamat keskendub südamele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellist raamatut saab osta Valgamaalase toimetusest.
Sellist raamatut saab osta Valgamaalase toimetusest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ajalehe Valgamaalane toimetusest saab osta jõulukingiks sobiva raamatu «Südameasi». Raamatud lähevad müüki ka kõikidesse raamatupoodidesse üle Eesti, samuti jõuavad need suurte kauplusekettide raamaturiiulitele. Valgamaalase toimetuses on aga ühe eksemplari hind odavam kui teistes müügikohtades – nimelt 10 eurot.

«Eestis ei ole seni seenioridele koostatud mitte ühtki kogumikku, mis haaraks mitut valdkonda ja kus eri haiguste tekkemehhanismist ja ravivõimalustest räägivad Eesti oma ala parimad spetsialistid,» räägib raamatu toimetaja ja koostaja Eve Rohtla, kes on ühtlasi ajakirja 60+ peatoimetaja.

«See raamat aitab mõista, mis vaevusi esineb ja kuidas õnnestub seda koostöös arstide, psühholoogide ja teiste spetsialistidega leevendada.»

Raamat hõlmab viit teemat: südametervist, kõrget vererõhku, infarkti ja südamestimulaatorit; kuulmisprobleeme, voodielu, hingelist vananemist ja toitumisnõuandeid.

Peamised lood selles raamatus on siiski südamega seotud – nii sellest meile eluks hädavajalikust organist rinnakorvis kopsu kõrval kui ka peenekoelisematest asjadest, mida me südamesse võtame või mis meie südame valutama panevad. Ka armuasjust, sest ega see tähtis eluvaldkond vananedes oma tähtsust mineta, ehkki sellest erinevail põhjustel kõnelda ei soovita.

Südame küljes kinni on ka valu ja vaevaga saadud kodu. On tõsiasi, et pensionile jäämise eel tuleb mõelda, kuidas senist elu hakata ümber korraldama. Raamatust leiab tunnustatud arstide nõuandeid ja kommentaare. Patsientide lood räägivad tegelikust elust. Lihtsas ja arusaadavas keeles antakse ülevaade tõbedest ja hüva nõu, kuidas neid ennetada või nendega hakkama saada.

AS Ühinenud Ajalehed on 2008. aastal asutatud meediaettevõte, mis ühendab Eesti suuremaid maakonnalehti Pärnu Postimees, Sakala, Virumaa Teataja, Järva Teataja ja Valgamaalane. Lisaks kohalikele ajalehtedele annab välja ajakirju 60+ ja Osuti ning nüüd ilmus värskelt trükist ka esimene raamat «Südameasi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles