Lihatööstus rajab bistroo

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Veel hiljuti otsis suurem osa Läti elanikkonnast poelettidelt odavamat kaupa. Nüüdseks on ostjate käitumine vaikselt muutuma hakanud ning hea meelega ostetakse ka kallimat ja maitsvamat toodet. Nii rääkis ajalehele Ziemeļlatvija Valkas tegutseva lihatööstuse SIA Servilat juhatuse esimees Inese Semjonova.

Perefirma juht ütles, et tootmismaht on siiski veidi vähenenud ja sertifitseeritud tapamaja võimalusi ei kasutata praegu maksimaalselt, kuna piirkonna maaelanikud ei kasvata enam samal hulgal lihaloomi. Üldine seis on ettevõttel aga jäänud samaks nagu mullugi.

Servilat on laiendanud oma toodangu müügiturgu, millest 25 protsenti kuulub Eestile ja juba vaadatakse ka Soome suunas. Sinna müüakse juba ulukilihatooteid, mida kohalikes kauplustes Valka ja Valmiera kandis kõrge hinna tõttu ei müüda. Küll võib neid leida suurtest kaubanduskettidest Riias. Semjonova mainis, et tema juhitav ettevõte on üks vähestest, kes ulukilihatooteid valmistab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles