Talv saabus Otepääle võimsa ilutulestikuga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää sai talvepealinnaks
Otepää sai talvepealinnaks Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 21. detsembril kell 19.11 algas talv. Talvepealinna tiitli üleandmist vaatama tulnud kiitsid üksmeelselt ilutulestikku, mis talve tuleku puhul taevasse lendas.

„Ilutulestik oli võimas, isegi kuusk on sel aastal ilusam,“ kiitis Milvi, kes Otepääl elab. „See, et lund ei ole, ikka natuke häirib, aga mis teha. Ilma vastu ei saa.“

Naine soovib, et uuel aastal oleks Otepääl kõik hästi ja selle elanikel tugev tervis. „Võimuvõitlust võiks natuke vähem olla – see kohe kipub meile juhtuma,“ lisas ta.

Pühajärve SPA-s puhkavad ema Silvi ja tütar Katrin Saar nägid kuulutust, et Otepää saab talvepealinnaks ning otsustasid esimest korda üritusest osa võtta.

„Väga vahva oli. Ilutulestik oli võimas,“ lausus Katrin Saar. „Natuke kahju, et lund ei ole, sest see tekitaks rohkem jõulutunnet. Lumi loob mõnusa tunde.“

„Eelmised talvepealinna väljakuulutamised on lahjemad olnud. Ilutulestik meenutas seekord, kuidas Andrus Veerpalu vastu võeti,“ ütles Rein Kruus.

„Mulle väga meeldis,“ lisas mehe abikaasa Eda.

Otepääle andsid talvepealinna tiitli üle sügispealinn Narva ja pealinn Tallinn. Kohal oli ka Tallinna linnapea Edgar Savisaar, kes palus talvepealinna au kõrgel hoida. „Linnal on kohustus tekitada Eestimaale lumevarud,“ lisas ta.

Otepää sai 17. korda talvepealinna tiitli. Sellel aastal aitas talve lähemale tuua lumelaua- ja freestyle-suusavõistlus «Duell 2013».

Talvepealinna tiitlit kannab Otepää kevadise pööripäevani, mil asub valitsemisõigustesse kevadpealinn Türi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles