Õppetoetuste saajate ring laieneb

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Riigikogu võttis vastu õppetoetuste ja õppelaenu seaduse muudatused, mis tulenesid vajaduspõhiste õppetoetuste esimese taotlusvooru tulemuste analüüsist. Need lahendavad peamised probleemsed kohad senises seaduses.


Samuti kasvab järgmisest aastast sissetuleku ülempiir pereliikme kohta 280 eurolt kuus 299 euroni kuus, mille puhul saab vajaduspõhist õppetoetust taotleda – see laiendab toetuse saajate ringi. Edaspidi jääb taotlemine avatuks kogu semestri vältel, mitte ainult kuu aega nagu seni. Toetus makstakse välja alates taotluse esitamise kuust.

Toetuse andmise alused muutusid õiglasemaks – vanemliku hoolitsuseta jäänud üliõpilaste puhul ei arvestata nende bioloogiliste vanemate sissetulekut. Tudengi perekonda arvutatakse sisse üliõpilase kõik kuni 24aastased õed-vennad, kes õpivad täiskoormusega ning nominaalaja sees üldharidus-, kutse- või kõrgkoolis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles