Otsitakse eesti keele edendajaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Langovits / Postimees / Scanpix

Haridus- ja teadusministeerium kutsub üles esitama kandidaate 2013. aasta keeleteo auhinnale. Sellega tunnustatakse sel aastal eesti keelele suurimat kasu ja avalikku toetust toonud ning rohket tähelepanu pälvinud tegu ja selle tegijat või tegijaid.

Parimad keeleteod peaksid tõstma eesti keele tuntust ja mainet, väärtustama eesti keele õpetamist, õppimist ja oskamist. Samuti soodustama keele kasutamist ja staatuse kindlustamist ning edendama eesti keele talletamist ja uurimist.

Keeleteoauhinnale võib esitada üksikisikuid, töörühmi, ühendusi ja asutusi. Ka esitajad võivad olla nii üksikisikud, ühendused kui asutused.

Konkursi juhend on nähtav haridus- ja teadusministeeriumi ning emakeele seltsi kodulehel. Ministeeriumi kodulehel on ka elektrooniline esitamisvorm.

Keeleteoauhinna kandidaate saab esitada 22. jaanuarini, keeletegu 2013 kuulutatakse välja emakeelepäeval, 14. märtsil 2014 Saaremaa ühisgümnaasiumis Kuressaares.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles