Täna mälestati Eesti vabaduse eest võidelnuid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna mälestati Otepääl Eesti vabaduse eest võidelnuid.
Täna mälestati Otepääl Eesti vabaduse eest võidelnuid. Foto: Monika Otrokova

Valgas alustati täna Vabadussõjas langenute mälestuspäeva tähistamist Metsa tänava kalmistul asuva mälestuskivi juures kell 10.30 mälestusseisaku ja riigi hümni laulmisega. Kohale oli tulnud ligemale kolmkümmend linnaametnikku ja -kodanikku.

Mälestuspäeva avas Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsiooni pedagoog-varahoidja Esta Mets, kes kutsus kodanikke üles austama kättevõidetud vabadust, mille nimel langesid teiste seas needki, kes mälestuskivi juurde maetud.

«Sellel kalmistul puhkab 300 meest, kes langesid Vabadussõja lõunarindel ja kes olid pärit Eesti saartelt ja Põhja- Eestist ning kes toodi rongiga Valga jaama. Osale neist langenud kangelastele tulid Valka vastu omaksed. Kellele vastu ei tuldud, maeti Metsa tänava kalmistule,» rääkis Mets. Tema andmetel on enamike langenud sõdurite nimed teada, kuid on ka neid, kes jäänudki tundmatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles