Eelmine aasta oli liikluses parem kui üle-eelmine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalakäijad teed ületamas
Jalakäijad teed ületamas Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Numbrite järgi oli eelmine aasta liikluses siiski kokkuvõttes parem kui üle-eelmine. Inimvigastustega õnnetuste hulk vähenes 45 võrra 1385-lt 1340-le.

Aasta esimestel päevadel on juhtunud juba mitu traagilist liiklusõnnetust, millest kahes on hukkunud jalakäija. Politsei kutsub jalakäijaid ja autojuhte suuremale tähelepanelikkusele, et liiklus uuel aastal kõigile turvaliseks kujuneks.

Numbrite järgi oli eelmine aasta liikluses siiski kokkuvõttes parem kui üle-eelmine. Inimvigastustega õnnetuste hulk vähenes 45 võrra 1385-lt 1340-le. Hukkunuid oli mullu 83, üle-eemisel aastal 87. Samuti on vähenenud vigastatute hulk.

Vähenenud on ka jalakäijatega toimunud õnnetused. Eelmise aasta jooksul oli selliseid õnnetusi 342, üle-eelmisel aastal 402. Jalakäijaõnnetustes hukkus eelmisel aastal 23 inimest, mis on  seitsme võrra vähem kui üle-eelmisel aastal. Vähem jalakäijaid on  liikluses ka vigastada saanud.

"Numbrite järgi võiks tõesti arvata, et kõik on paremuse poole minemas. Tegelikult eelnev liiklusaasta väga roosiline ei olnud ja aasta hea algus pöördus väga halvaks aasta lõpupoole, kus inimesi sai liikluses hukka ikka väga palju," tõdes Põhja prefektuuri liiklusjärelevalvekeskuse juht Elari Kasemets.

Politsei soovitab nii autojuhtidel kui ka jalakäijatel olla tähelepanelikum. Politsei hinnangul peaksid aga jalakäijad pimedal ajal olema eriti ettevaatlikud.

Statistika järgi ongi jalakäijaile kõige ohtlikumad paigad tee ületamiseks reguleerimata ülekäigurajad ja kohad, kus igasugune märgistus üldse puudub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles