Kirglikud saunatajad võistlevad taas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiliruum.
Leiliruum. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Talvepealinnas Otepääl leiab 2. veebruaril taas aset saunaorienteerumise võistlus – Euroopa saunamaraton. Maratonile saab registreeruda 26. jaanuarini.

Start antakse Pühajärve Spa & Puhkekeskusest 2. veebruari südapäeval, finiš on Nuustaku pubis. Samas on ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Saunamaratonil saab osaleda neljaliikmelise võistkonnaga. «Võistkond saab stardipaigas orienteerumiskaardi ja saunakaardi, kuhu tuleb saada saunaomanike kinnitused saunaskäigu kohta. Kõigil võistkonna liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt kolm minutit,» selgitas reegleid saunamaratoni peakorraldaja Sirje Ginter.
Osavõtuks on vajalik oma transport.

Lisaboonust annab saunalistele jääaukude, kümblustünnide ja muu saunaomanike välja pakutud atraktsioonides ja meelelahutuses osalemine. Lühima ajaga kõik saunad, jääaugud ja tünnid läbinud võistkond on võitja.

«Saunalised kinnitavad oma allkirjaga, et nende tervis lubab saunatada,» lisas Sirje Ginter. «Turvalisel liiklusel hoiab silma peal politsei – korraldajate hea koostööpartner.»

Ta ütles, et ka sellel aastal saavad võistlejad valida oma lemmiksauna.

Saunamaratoni korraldavad Otepää kultuurikeskus ning Otepää piirkonna saunaomanikud. Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald ja Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Euroopa saunamaraton Otepääl leiab aset juba viiendat aastat ning huvi selle vastu on jätkuvalt suur.
Eelmisel aastal osalesid lisaks kohalikele võistlejad Lätist, Venemaalt, Itaaliast, Hispaaniast ja Soomest.

Rahvusvahelist huvi näitas ka see, et lisaks Eesti meediakanalitele olid üritust kohapeal kajastamas Vene kanalid NTV ja Pervõi Kanal ning Reuters.

Mullu võttis saunamaratonist osa 654 saunalist, kes pidid läbima 22 sauna. Juba mitmendat aastat järjest sai lemmiksauna tiitli Sokka suitsusaun, osalejate lemmiksaunad on olnud Sihva Zillisaun, Nuustaku rantšo, Cantervilla saunad ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles