Soe supp rõõmustab abivajajaid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loodetavasti ühelgi lapsel supp toidupäeva kallinemise tõttu söömata ei jää.
Loodetavasti ühelgi lapsel supp toidupäeva kallinemise tõttu söömata ei jää. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

MTÜ-l Sihva Külaselts on plaanis Otepää vallas abivajajatele sooja suppi pakkuma hakata, andis teada vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Sihva külavanema Eve Koseri sõnul sündis tal taoline idee, kui ta märkas, et tema külas on palju neid inimesi, kes mingil põhjusel ei saa iga päev sooja sööki. «Need olid vanurid, kes ei jaksanud seda teha või ei pääsenud kodunt liikuma, aga ka lastega pered,» sõnas Koser. «Korraldasime külaseltsiga prooviperioodi, mille käigus pakkusime suppi kaks korda nädalas: teisipäeval ja neljapäeval.»

Algatus sai väga positiivset tagasisidet ja sellest omakorda tuli idee pakkuda sama võimalust ka teistele Otepää valla inimestele, mitte piirduda ainult Sihva külaga.

Et supi kojuvedu väga kalliks ei läheks, loodab külaselts projekti käivitamiseks saada raha struktuurfondidelt ja Otepää vallalt. 0,8 liitrit sooja suppi maksab inimesele ühe euro – eeldusel, et transpordi eest tasuma ei pea.

Selleks aga on vaja teada kui palju on inimesi, kes suppi koju tellida soovivad. Sihva külaselt palub kõigil Otepää valla elanikel, kes sellisest teenusest huvitatud on või teavad, kes võiks seda vajada, teatada sellest MTÜ Sihva Külaseltsi juhatuse liikmele Tiiu Aartile, helistades talle numbril 516 0830.

Otepää vallavalitsuse liige Margit Prede lausus, et tegemist on tänuväärse ja suurepärase algatusega. «Toetame seda kindlasti ja püüame külaseltsil aidata jõuda abivajajateni,» ütles Margit Prede.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles