Hotell ja akadeemia arendavad koostööd

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auväärsesse nimistusse jõudnud GMP Pühajärve restoranis saab nautida gurmeetoitu, mida aeg-ajalt käivad valmistamas ka külaliskokad.
Auväärsesse nimistusse jõudnud GMP Pühajärve restoranis saab nautida gurmeetoitu, mida aeg-ajalt käivad valmistamas ka külaliskokad. Foto: Jaanika Kuusik

Otepääl Pühajärve kaldal paiknev GMP Clubhotel ja Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia sõlmivad 16. jaanuaril koostööleppe üliõpilaste ettevõtluspraktika arendamiseks, andsid leppe sõlmijad teada.

Leppe kohaselt saab hotellist tudengite ettevõtlusõppe praktikabaas. Koostöö üldisem eesmärk on võimendada vastastikku teineteise tugevaid külgi. Lisaks plaanivad organisatsioonid tulevikus arendustegevust ühiste toote- ja teenustepakettide väljatöötamise kaudu, samuti ühisturundust.

Kultuuriakadeemias suureneb 2014. aasta sügissemestrist oluliselt ettevõtlusainete ning -praktikate maht. Selle tulemusena saavad kõikide erialade tudengid süvendatud teadmisi ettevõtlikkusest, ettevõtte asutamisest, turundusest, raamatupidamisest.

Direktor Anzori Barkalaja sõnul on ettevõtlus praeguses maailmas, kus avaliku sektori võimalused ülal pidada töökohti järjest vähenevad, kujunemas justkui neljandaks kirjakeeleks, mis tõstab inimeste võimalusi tagada oma toimetulek eneseteostust pakkuva tegevuse kaudu.

Ettevõtlusõppe juures on olulised ka praktikad ning nii otsibki akadeemia jätkuvalt tegusaid partnereid, et tudengid leiaksid endale kõige sobivama praktikabaasi.

GMP Clubhoteli juhataja Margus Mäll leiab, et praktikantide kaasamine toob värsket verd ja uusi ideid. «Koostöölepe Viljandi Kultuuriakadeemiaga pakub head praktikabaasi tudengitele ning mitmekesistab meie teenuste valikut, pakkudes lisaväärtust nii kohalikule kui välisriikidest GMP Clubhoteli külastajale.»

Lepe näeb ette tegevusi eelkõige muusika ning kultuurikorralduse suundadel. Võimalik on aga, et loovate ja vaimukate ideedega saavad kaasa lüüa teistegi erialade tudengid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles