Otepääl huugavad kahurid

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lumekahurid huugavad taas.
Lumekahurid huugavad taas. Foto: Monika Otrokova

Talvepealinnas Otepääl töötavad lumekahurid täiel võimsusel, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Otepää piirkonnas on kolm mäesuusakeskust: Kuutsemägi, Väike Munamägi ja Ansomägi. Samuti on seal üle 100 kilomeetri suusaradu, millest põnevama reljeefiga on need, mis jäävad Tehvandi spordikeskuse territooriumile. Lisaks tegutseb Linnamäe nõlval Otepää Snowtubing.

Kuutsemäe ja Munamäe suusakeskuste kodulehtede andmetel on seal alanud usin lumetootmine. Kuutsemägi ootab külastajaid 17. jaanuarist, mil laskumisnõlvad on külastajatele taas avatud. Plaanis on avada Lilleoru ning Tinnijaagu nõlvad ja võimalusel ka Kuutse nõlv, täpsemat infot antakse kodulehe vahendusel kolmapäeval-neljapäeval. Munamäel on esimene võimalik avamine plaanis 18. jaanuaril.

Tehvandi spordikeskuses on jälle läbitav 1,7km suusarada suusatamiseks ainult vabatehnikas. Mahasadanud õhuke lumekiht on muutnud raja läbitavaks, kuid lund on sellel vähe – kohati ainult mõni sentimeeter. Ka on rada kitsas ning klassikajälge sinna tõmmata ei saa.

Avatud on ka üheksa rajaga talvine disc-golf´i park, kuid kindlasti ei tohi mängida suusaradade piirkonnas asuval ja praegu suletud üheksal suvisel rajal.

Lumekahurid on alustanud tööd ka Tehvandi staadioni ja Hobuseraua piirkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles