Vindised roolikeerajad võeti pihtide vahele

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei autojuhti kontrollimas. Foto on illustratiivne.
Politsei autojuhti kontrollimas. Foto on illustratiivne. Foto: Politsei

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) avastas kolmapäevase üle-eestilise joobekontrolli käigus 15 alkoholi mõju all juhti.

PPA korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul ei anna avastatud alkoholi mõju all juhtide arv põhjust rahuloluks. „Varasemate sarnaste operatsioonidega võrreldes oli alkoholi mõju all juhtide hulk küll väiksem, ent arvestades kolmapäevast päeva, on suur tõsises joobes olnud juhtide arv,“ ütles ta. Sedavõrd suur tabatud alkoholi tarvitanud juhtide arv on hämmastav ka seetõttu, et politsei teavitas toimuvast kontrollist eelnevalt meedia vahendusel.

Tema sõnul kordab politsei sarnaseid operatsioone kindlasti ka tulevikus ja selgitab joobes juhtimisega kaasnevaid ohte, et liiklus oleks turvalisem. „Loodan, et juhid saavad lõpuks aru, et alkoholi mõju all sõidukit juhtima asudes seavad nad ohtu nii enese kui kaasliiklejate elu ja tervise," ütles Tänak.

Kokku avastas politsei 153 liiklusrikkumist, sealhulgas juhtimisõiguseta juhte, turvavööta sõitjaid, ülevaatuseta sõidukeid ning ka ühe kinnitamata koormaga veoki.

Lõppenud aasta 6. detsembril, reedesel päeval, avastas politsei üle-eestilise kontrolli käigus 21 alkoholi mõju all juhti, kellest kriminaalkaristus ootas kahte. Kolmapäeval, 8. mail toimunud operatsioonil avastati kokku 32 alkoholi mõju all juhti ning kriminaalmenetlus alustati viie juhi osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles