Koolidirektor nimetab puru müüki katastroofiks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirtest, mida kasutavad politseinikud selleks, et tuvastada kahtluse korral narkootiliste ainete tarvitamist. See koosneb vatipulgast, millega proov võetakse, ja testrist seitsme erineva aine tuvastusvõimega.
Kiirtest, mida kasutavad politseinikud selleks, et tuvastada kahtluse korral narkootiliste ainete tarvitamist. See koosneb vatipulgast, millega proov võetakse, ja testrist seitsme erineva aine tuvastusvõimega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kahtlast puru müüakse Lätis vaid paarisaja meetri kaugusel Valka gümnaasiumist.

«See on suur probleem, kuna puru saab kätte üliodavalt. Mõnikord on näha, kes seal käivad, õhtuti käimist ei saa takistada,» sõnas kooli direktor Lilita Kreicberga. «Kõige rohkem solvab, et kuigi kõik teame sellest poest ja sellest, kuidas see rikub meie laste elu, on kõik ikkagi seaduslik. Politsei ja linn püüavad müüki takistada, aga kauplejad mõtlevad kohe midagi uut välja.»

Maja, kus tervisele ohtlikku puru müüakse, kuuluvat mehele, kes müüjad sinna lubas. «Ilmselt makstakse talle selle eest väga palju. See ei ole normaalne,» sõnas Kreicberga. «Valmieras oli samasugune poeke, aga seal jõuti nii kaugele, et müüjad lahkusid. Nad lähevad edasi väikestesse linnadesse. Kliente on ka Eestist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles