Valga/Maks&Moorits sai kodupubliku ees napi kaotuse

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga/Maks&Moorits versus Tartu Kalev/Estiko.
Valga/Maks&Moorits versus Tartu Kalev/Estiko. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lumisel reedel kohtusid Alexela Korvpalli Meistriliiga mängul Valga / Maks & Moorits ning TYCO Rapla. Valga juhtis küll pea kogu kohtumise vältel, kuid tänu heale viimasele veerandajale võitis mängu Rapla 68 : 63.

Rapla mänedžer Jaak Karp oli pärast mängu positiivselt häälestatud: „Meil on väga hea meel ja kergendus, kuna meil oli seda võitu väga vaja. Kõigil meil on homme kohe teine tunne edasi minna. Olime terve mängu taga, kuid hoidsime siiski hammastega kinni ja osutusime lõpus kindlamaks kui Valga. Leidsime kuskilt selle eneseusu, millest meil sel hooajal veidi puudu on jäänud.“

Kohtumise esimesed minutid möödusid tasavägiselt, kuni Valga meeskond tegi viigiseisult 9 : 0 vahespurdi, haarates liidripositsiooni endale ja juhtides veerandaja lõppedes 22 : 15. Teisel veerandil jätkas Rapla kindlalt Valga tagaajamisega. Mitmel korral jõuti 4 punkti kaugusele, kuid Valga hoidis kodupubliku toel kohtumise kontrolli enda käes, olles poolajaks ees 35 : 38.

Pärast riietusruumist tagasi tulekut läks Valga / Maks & Moorits veelgi paremasse hoogu, kasvatades oma eduseisu. Rapla leidis aga seejärel endas uue hoo, tehes 11 : 0 vahespurdi ning tasakaalustades sellega mängu. Enne otsustavat kümmet minutit juhtis siiski Valga 53 : 51. Viimasel veerandajal läks esimest korda kohtumise jooksul juhtima ka Rapla meeskond, kes kahe Martini – Dorbeku ja Paasoja -- juhtimisel kasvatas oma edu 5punktiliseks. Valga jõudis küll veel punkti kaugusele, kuid Rapla võttis vajaliku võidu tulemusega 68 : 65.

Rapla poolelt oli resultatiivsem Martin Dorbek 17 punktiga. Rait-Riivo Laane, Ziga Fifolt ja Sven Kaldre lisasid kõik 11 ning otsustavad korvid tabanud Martin Paasoja 10 silma. Valga suurimad korvikütid olid võrdselt 15 punkti toonud Kristjan Evart ja Ferg Myrick. Neid toetas Raitis Grafs 12 silmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles