Tulesurmade poolest oli maakonnas must aasta

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peamine tulesurmade põhjus kogu Eestis ja ka Valgamaal oli mullu taas hooletu suitsetamine. Lõuna päästekeskuse valvemenetlusinspektori sõnul võis just sel põhjusel puhkeda ka kahe hukkunuga tuleõnnetus detsembris Riidajas.
Peamine tulesurmade põhjus kogu Eestis ja ka Valgamaal oli mullu taas hooletu suitsetamine. Lõuna päästekeskuse valvemenetlusinspektori sõnul võis just sel põhjusel puhkeda ka kahe hukkunuga tuleõnnetus detsembris Riidajas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Päästeamet sai mullu Valgamaalt 646 väljakutset. Nendest 27 protsenti ehk 175 väljakutset olid seotud tulekahjudega. Tulle jättis maakonnas elu kaheksa inimest.

Lõuna päästekeskuse pressiesindaja Astra Pintson-Käo info põhjal oli mullu maakonnast väljakutseid tulekahjudele 42 võrra rohkem kui ülemöödunud aastal.

Põlengud eluhoonetes moodustasid tulekahjudest 13 protsenti ning neid oli 2013. aastal 23, mis oli aastataguse ajaga samal tasemel. Kõige enam tuvastasid menetlusinspektorid tulekahjude tekkepõhjustena hoonetes katkisi elektripaigaldisi ja

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles