Suvel tuleb Valka ka kolmas rongiliin

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Suvest peaks Valga ja pealinna vahele juurde tulema kolmas rongiliin, mis viib Valgast Tartusse ja sealt edasi Tallinna. See võiks meeldida neile, kes ei taha hilisema rongiga sõita.

Tallinna–Tartu–Valga liinil peaksid kõik rongid juunist sealjuures ekspressina sõitma, Tartus ümber istuda vaja ei ole. Mis kell keskpäeva paiku Tartust Valga suunas väljuv rong tagasi sõidaks, ei ole Elron veel paika pannud.

Keskpäevase liini loomine on Valga maavalitsuse soov. «Miski ei näidanud, et vajadust on. Lihtsalt riik on öelnud, et tahab Valga liinile rohkem väljumisi,» rääkis Elroni müügi- ja arendusjuht Norbert Kaareste. «Ei usu, et kliendid, kes praegu hommikul või õhtul sõidavad, hakkavad keskpäevast liini kasutama. Pigem tuleb uus klient, kes kasutas seni näiteks autot või kellele see aeg sobib.»

Praegu sõidab Tartu–Valga–Tartu suunal kaks liini: varahommikul ja õhtul. Tallinnasse edasisõitmiseks tuleb ümber istuda.

Palupera vallavanem Terje Korss rääkis, et väga paljud, kes käivad neile 35 kilomeetri kaugusele jäävas Tartus tööl, eelistavad pigem bussi või autot. Sama lugu olevat ka tudengitega, kes mitme peale küttekulu tasuvad, et ühe autoga Tartusse kooli sõita. «Rongiajad ei sobi vist, mõned käivad vahetustega tööle,» lisas ta töölekäijate kohta. «Mugavus maksab.»

Ka tema ise ei ole kümmekond aastat rongiga sõitmiseks põhjust leidnud, piisab autost.

«Ükskord sai sihilikult rongiga mindud, muidu lapsed ei teagi, milline rongisõit on. Nüüd on lapsed suured ja siiani meenutavad seda,» meenutas Korss oma kümne aasta tagust rongisõitu. «Tänapäeva rongid on pildil ahvatlevad, nii et olen mõelnud, et võiks jälle kordusproovisõidu teha, sest ei ole oma silmaga uusi ronge näinud.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles