Saunade vahel kavatseb silgata ka USA suursaadik

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
foto on illustreeriv.
foto on illustreeriv. Foto: Monika Otrokova

Otepääl leiab 2. veebruaril aset juba viies Euroopa saunamaraton. Registreerimine sellele lõpeb 26. jaanuaril. Võistluse peaauhind on kümblustünn, andis teada Otepää vallavalitsuse kommunikatsioonijuht.

Start antakse Pühajärve Spa & Puhkekeskusest. Muutunud on aga finiši koht – see on Kääriku spordikeskuses, kus leiaba set ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Stylewood OÜ on peaauhinnaks välja pandud täiskomplektis siseahjuga kümblustünni, mis on läbimõõdga 1,6 meetrit ning sobib korraga kasutamiseks kuni viiele inimesele. Teise koha võitja saab majutuse Bernhardi hotellis koos spaakülastusega, kolmanda koha võitja saunaõhtu Andu puhkekeskuses.

Eriauhinnad panevad välja kohalikud ettevõtjad. «Eri- ja ergutusauhindu jagub stiilsematele saunalistele, parimale naisvõistkonnale ning kavas on ka teisi üllatusi,» rääkis saunamaratoni peakorraldaja Sirje Ginter. Ta lisas, et saunalised valivad ka lemmiksauna ning esimesele kolmele rahva lemmikule on Otepää vald välja pannud auhinnaks küttepuud.

Maratonist plaanivad osa võtta ka USA suursaatkonna töötajad eesotsas suursaadik Jeffrey Levine`iga, samuti on oodata külalisi Venemaalt, Hispaaniast ja Lätist.

Saunaomanikud valmistuvad maratoniks hoolega. Näiteks ootavad Sangaste Rukki Maja ja eelmise aasta võitjameeskond Lämma Naase maratoonareid 1. veebruari õhtul eelpeole «Keris kuumaks!» Mulluse maratoni üks populaarsemaid saunu – Sihva Zillisaun – pakub aga laupäeval sauna eeltreeningut.

Maratoni korraldavad Otepää piirkonna saunaomanikud, Otepää kultuurikeskus ja vallavalitsus. Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald ning Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles