Valgamaalt sõidab olümpiale viis sportlast

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Rehemaa
Aivar Rehemaa Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Olümpiakomitee täitevkomitee kinnitas täna, 23. jaanuaril Sotši taliolümpiamängudel Eestit esindava 23 koondislase nimed. Valgamaa sportlastest kuuluvad sinna laskesuusataja Grete Gaim, murdmaasuusatajad Triin Ojaste, Aivar Rehemaa, Peeter Kümmel ning kahevõistleja Karl-August Tiirmaa.

Kui veel nädal tagasi oli Valgamaalt olümpiale pürgijate nimistus ja laskesuusataja Eeri Vahtra, siis tema ees jäi olümpiakoondise uks sedapuhku suletuks.

Eesti delegatsiooni juht Martti Raju märkis, et oma elu esimesele olümpiale minevaid koondislasi on seekord kuraditosina jagu.

«Põlvkond on vahetumas ning lootustandev on, et Sotšis on eestlased võistlustules enamatel aladel kui eelmisel, Vancouveri 2010. aasta taliolümpial. Mängud võib igati kordaläinuks lugeda, kui nii esmakordsed kui juba kogenud olümpialased suudavad Sotšis teha senise sportlaskarjääri parima esituse,» ütles Raju.

Laskesuusatakoondisesse kuuluvad peale Gaimi naistest Kadri Lehtla, Darja Jurlova, Grete Gaim ja Johanna Talihärm. Mehi on koondises ühe võrra rohkem: Indrek Tobreluts, Kauri Kõiv, Roland Lessing, Daniil Steptšenko ja Kalev Ermits.

Murdmaasuusatajatest teenisid olümpiapääsme peale Ojaste Rehemaa ja Kümmeli veel Karel Tammjärv ja Algo Kärp. Kahevõistlejatest osalevad olümpiamängudel peale Tiirmaa Kristjan Ilves ja Han Hendrik Piho, suusahüppajatest Kaarel Nurmsalu ja Siim-Tanel Sammelselg.

Mäesuusatajatest kuuluvad koondisesse Triin Tobi ja Warren Cummings Smith. Iluuisutamise naiste üksiksõidus esindab Eestit Jelena Glebova, meeste üksiksõidus Viktor Romanenkov.

Täitevkomitee kinnitas ka Eesti lipukandja Sotši taliolümpiamängude avatseremoonial. Austava ülesande sai enda kanda viiendatel olümpiamängudel osalev laskesuusataja Indrek Tobreluts.

XXII taliolümpiamängud toimuvad Sotšis 7.-23. veebruaril. Jooksvat infot olümpiamängude kohta saab olümpiakomitee Sotši erilehelt aadressil www.eok.ee/sochi2014. Olümpiamängudest teevad otseülekandeid ETV, ETV2, TV3 ja Viasat Sport Baltic, lisaks vahendavad olümpiat Vikerraadio ja Raadio 4 ning internetis TV3 Play ja mobiilis sport.err.ee.

Eesti Olümpiakomitee tegevust rahastatakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles