Töötus võib ajada ka prügikasti kallale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv
Foto on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Töötuks jäänud inimesed käituvad selles olukorras erinevalt: mõni võtab seda puhkusena ega pea elus suuri muutusi tegema, teine suundub prügikastidest elatist otsima. Palju sõltub kaasinimeste toetusest.

42aastane Linda rääkis, et kaotas töö aastaid tagasi, kui oli kõige sügavam masuaeg. Nagu ta tunnistas, oli tal väga keeruline juhtunuga leppida. «Pidasin ennast heaks töötajaks, aga kui koondamisteade tuli, valdas mind šokk. Tead ju küll, et selliseid asju juhtub, aga tavaliselt ei mõtle, et ka sinuga võib nii minna.»

Linda olukorra tegi keerulisemaks, et ta on üksikema ja kodus oli toona 2. klassis käiv poeg. «Kui sul on veel lapsed, kes vajavad ülalpidamist, on olukord ikka üsna nukker. Eestis on ju toetused nii väiksed, et need mõjuvad pigem mõnitusena. Soomes ja Rootsis – seal elab ikka toetusega ära, aga meil on see küll võimatu. Küll ise saaks kuidagi hakkama, aga lapse eest on ju ka vaja hoolitseda,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles