Pakane kihutab vahel ka kell viis hommikul voodist välja

Eveliis Vaaks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eduard Põdrale meeldib talvel vaba aega veeta televiisorit vaadates ja ajalehti lugedes. Viimast on eriti mõnus teha siis, kui kaminas tuli ja toas soe.
Eduard Põdrale meeldib talvel vaba aega veeta televiisorit vaadates ja ajalehti lugedes. Viimast on eriti mõnus teha siis, kui kaminas tuli ja toas soe. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Et eramajas pakasega sooja hoida, peab seda iga päev kütma. See on tegevus, mis ei küsi vanusest ega tervisest, sageli ka mitte kellaajast.

Üks paljudest, kellel praeguste ilmadega kütmisega vaeva tuleb näha, on 81aastane Luule Alie Kivi. Lõbus ja heasüdamlik vanaproua elab Koobassaare paksude laante vahel Karula vallas.

«Talvel on ette tulnud juhuseid, et hommikul kui üles ärkan, on kaheksa või vähemgi kraadi sees. Hakkan siis kohe kütma. Vahel olen isegi kell viis seda teinud. Aga õhtul pean ikka uuesti kütma, muidu külmuksin kringliks,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles