Ees seisab kaks pakaselist ööd

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talv näitab oma külma palet.
Talv näitab oma külma palet. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Neljapäevaks, 30. jaanuariks jääme kõrgrõhuala lääneserva. Eelolev öö tuleb selle nädala kõige külmem. Õhutemperatuur langeb -17..-22, paiguti -25°Cni, saartel -9..-16, päeval tõuseb -11..-17°Cni, vaid vaba vee kohalt puhuva tuulega rannikul on õhutemperatuur -10°C lähedal. Ilm püsib sajuta. Puhub mõõdukas, saartel tugev kagutuul.

Reedel ulatub üle Ida-Eesti veel kõrgrõhuala loodeserv. Lääne-Eestis tugevneb Läänemerele ulatuva madalrõhulohu mõju. Päeval lisandub saartele pilvi ja seal võib veidi lund sadada ja tuisata, mandrile sadu ei jõua. Puhub mõõdukas, saartel ja rannikul tugev kagutuul. Õhutemperatuur on öösel Lääne-Eestis -12..-18, Kesk- ja Ida-Eestis -18..-23, päeval tõuseb -8st saartel kuni -13°Cni Ida-Eestis.

Laupäeval liigub üle Eesti madalrõhulohk, mis toob lumesadu ja kohati tuisku. Samas ulatub Kagu-Eestisse veel kõrgrõhuala loodeserv ja seal on lumesajuvõimalus väike. Puhub mõõdukas, rannikul tugev kagu- ja lõunatuul. Õhutemperatuur on öösel -7..-11, Ida-Eestis kuni -14, päeval -5..-9°C.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles