Viirusnakkused tungivad peale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Aasta neljandal nädalal, 20.–26. jaanuarini, kasvas ülemiste hingamisteede viirusnakkustesse haigestumine Eestis 18 protsendi võrra. Arstide poole pöördus 3298 inimest, neist üle 48 protsendi olid lapsed vanuses kuni 15 aastat. Maakonniti olulisi erinevusi haigestunute hulga osas ei olnud.

Gripitaoliste haigestumiste arv kasvas 19 protsendi võrra ning moodustas kõikidest ülemiste hingamisteede viirusnakkustest 39 protsenti. Neist haigestunute arvu kasvu määrasid peamiselt adeno- ja RS-viirused.

Gripitaoliste haigestumiste arv püsib jätkuvalt stabiilsena, grippi haigestumuse intensiivsust saab veel hinnata madalaks, gripiviiruse levikut piiratuks.

Vaatamata sellele, et gripiviiruse püsivat levikut senini täheldatud ei ole, võeti gripi tõttu haiglasse möödunud nädalal neli inimest. Hooaja algusest ehk oktoobrist on hospitaliseeritud 15 patsienti, neist neli vanuserühmas 0–4 eluaastat, üks vanuserühmas 5–9, seitse täiskasvanute vanuesrühmas 20–64 aastat ja kolm vanemaealiste rühmas.

Seega tuleks vanemaealiste ja riskirühmadesse kuuluvate patsientide gripivastase vaktsineerimise vajadusesse suhtuda senisest oluliselt tõsisemalt. Juba haigestunud inimesed peaksid jääma koju, sest haige inimene on nakkusohtlik teistele kuni seitse päeva. Nakkuse leviku tõkestamiseks tuleb aevastades ja köhides katta suu käisega. Nakkusest hoidumiseks pesta tihti käsi ja võimalusel vältida rahvarohkeid kohti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles