Mees suutis tuleroaks langenud majast põgeneda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlengus tõsiselt kannatada saanud maja Otepääl Jaani tänaval
Põlengus tõsiselt kannatada saanud maja Otepääl Jaani tänaval Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna, 31. jaanuari hommikul kl 8.13 teatati päästeameti häirekeskusele, et Otepää linnas Jaani tänavas põleb elumaja ja leek on küljeaknast väljas. Samuti oli kahtlus, et põlevas hoones võib olla sees inimene.

Viie minuti pärast kohale jõudnud Otepää komando päästjad nägid, et leek oli väljas nii kahekorruseline elumaja akendest kui uksest. Majas olnud inimene oli ise välja saanud, meedikud viisid ta terviseseisundi kontrolliks haiglasse.

Nagu rääkis Valgamaalasele vastasmajas elav eakas proua, märkas ta täna hommikul ühel hetkel, et aknatagune on musta suitsu täis. Esialgu ei kartnudki ta enda sõnul põlengut, küll aga asus kohe uurima, kust suits pärineb. «Siis märkasingi, et see tuleb vastasmaja katusest. Katuseharjast oli juba leekki väljas»

Proua oli enda sõnul vaatepildist sedavõrd šokeeritud, et ei suutnud isegi päästeameti häirekeskusse helistada. Nii jooksis ta endaga samas majas elavate noorema põlvkonna esindajate juurde, kes siis juhtunust päästeametile teatasid.

Naabrinaise sõnul elas majas üksik keskealine mees, kes proua teada parajasti maja alumisel korrusel remonti teinud. Põlengu puhkedes olnud mees tema andmetel teisel korrusel. «Eks ta siis hüppas sealt alla,» oletas proua.

Prouale oli jäänud ka mulje, et mees sai aknast alla hüpates viga. «Ta võis murda jalaluu,» oletas memm talle avanenud vaatepildi põhjal. Nimelt nägi ta majaelanikku maja juures lumel ukerdamas. Tartu Kiirabi brigaad saabunud sündmuskohale naabri sõnul väga ruttu, isegi mõni hetk enne päästjaid.

Kohapeal viibinud päästeameti operatiivkorrapidaja ei osanud Valgamaalasele majaelaniku vigastuste kohta midagi öelda. Küll kinnitas ta infot, et mees sai majast omal jõul välja ja kiirabi viis ta haiglasse.

Kustutustöid tegid Otepää ja Elva päästjad. Juhtumi täpsemad asjaolud selgitab välja edasine menetlus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles