Saunamaratonil plaanib osaleda 180 võistkonda

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saunamaraton
Saunamaraton Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Homme, 2. veebruaril stardib Otepääl järjekordne Euroopa saunamaraton. Maratonile on ennast kirja pannud 180 võistkonda.

Saunamaratoni peakorraldaja Sirje Ginter ütles, et sellel aastal osaleb maratonil 15 välismaalastest võistkonda. Koos eestlastega võtavad üksteisega mõõtu lätlased, sakslased, venelased, prantslased, ameeriklased, soomlased, inglased, rootslane, austraallane ja mehhiklane. Üritusel osaleb ka USA suursaatkonna võistkond eesotsas suursaadik Jeffrey Levine`iga.

Saunamaratoni peaauhind on Stylewood OÜ kümblustünn. Teise koha võitja saab majutuse Bernhard hotellis koos spaakülastusega, kolmanda koha võitja saunaõhtu Andu puhkekeskuses. Eriauhinnad panevad välja kohalikud ettevõtjad. Saunalised valivad välja ka lemmiksauna, esimesele kolmele rahva lemmikule on Otepää vald välja pannud auhinnaks küttepuud.

«Saunamaratonile soovijaid oli palju,» rääkis Sirje Ginter. «Kõigi vahel, kes kahjuks võistlema ei mahtunud, loosime lohutusauhinnana välja saunaõhtu Kekkose saunas.»

Saunades on saunalisi ootamas üllatused: lõõtsamängijad, diskosaun, puhkpillibänd, laulukoor, kino, pakutakse maitsvaid pirukaid ja muid suupisteid.

Maraton stardib Pühajärve Spa & Puhkekeskusest südapäeval. Finiš on Kääriku spordikeskuses, samas toimub ka kokkuvõtete tegemine ja autasustamine.

Euroopa saunamaraton Otepääl on lustlik saunaorineteerumine, kus võistkonnad peavad etteantud kaardite alusel leidma ja külastama võimalikult palju Otepää piirkonna saunu. Võistkonnad on neljaliikmelised, kõigil liikmetel tuleb saunalaval leili võtta vähemalt kolm minutit.

Eelmisel aastal osales 165 võistkonda ja 654 saunalist, kes pidid läbima 22 sauna. Korraldajad teevad head koostööd politseiga, et võistlejatel oleks turvaline.

Saunamaratoni korraldavad Otepää piirkonna saunaomanikud, Otepää kultuurikeskus ja vallavalitsus. Toetavad kõik osalevad saunaomanikud, Otepää vald ja Kultuurkapitali Valgamaa ekspertgrupp.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles