Varjupaigad saavad tuge

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sotsiaalministeerium eraldab riigieelarvest naiste varjupaikadele 430 000 eurot. Toetust saab üksteist naiste tugikeskust ja varjupaika Eestis. Valgamaa naiste tugikeskus saab sotsiaalministeeriumi teavituse peaspetsialisti Armo Vase sõnul 35 010 eurot.

Toetus on tema kinnitusel sihtotstarbeline – raha on ette nähtud kindlateks tegevusteks. "Selle kasutamise tulemusena peab olema tagatud regionaalselt võimalikult ühtlaselt abi ja turvalise keskkonna pakkumine naistele ja nendega kaasas olevatele lastele, kes kogenud füüsilist, psühholoogilist, seksuaalset või majanduslikku vägivalda ja vajavad kaitset, mõistmist, tuge ning asjatundlikku nõuannet.«

Vask täpsustas, et varjupaigad peavad pakkuma kompleksteenust. »See hõlmab vägivalla ohvriks langenud naiste ja nende lähedaste informeerimist ohvrite õigustest ja abi saamise võimalustest, ohvrite emotsionaalset toetamist ja nende turvalisuse tagamist."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles