Lauljad trotsisid talvekülma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kavas oli 17 rahvale tuntud talveteemalist laulu. Tuuline ilm ei hirmutanud lauluhimulisi ning laulud kõlasid eeslauljate toel uhkelt ja võimsalt.
Kavas oli 17 rahvale tuntud talveteemalist laulu. Tuuline ilm ei hirmutanud lauluhimulisi ning laulud kõlasid eeslauljate toel uhkelt ja võimsalt. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Pakasest hoolimata kogunes reede õhtul Pühajärvele 17 laulukollektiivi ligi 300 liikmega. Neid oli toetama tulnud umbes samapalju laululembeseid sõpru.

Teine talveöölaulupidu algas rongkäiguga piki küünaldega ääristatud teed, mida mööda suunduti Pühajärve laululava juurde.

Enne veel kui laulud seal helisema hakkasid, ergutas osalejaid pidu juhtinud Otepää juurtega näitlejanna Merilin Kirbits. «Lauluga on meie ajaloos palju tehtud ja saavutatud. Sellega hariti mõisamaid, marsiti lahingusse ja võideldi kätte vabadus. Mis see siis ära ei ole lauluga külmale talvele vastu minna. Oleme siin ju selleks, et end koos sõpradega hästi tunda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles