Tõrvast pärit muusik tähistab sünnipäeva kontserdiga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Freddy Tomingas
Freddy Tomingas Foto: Rock Cafe

Pühapäeval tähistab 40. sünnipäeva bluusi- ja rokilaulja Freddy Tomingas. Selle väärika sündmuse puhul on 7. veebruaril klubis Rock Café kontsert «Freddy 40», mis toob lavale viimaseid kontserte andva Crazy Dayz, vaimusurmast ärganud High`n`Dry ning GGB.

Tõrvast pärit ja sealses gümnaasiumi õppinud laulja ja laulukirjutaja Freddy Tomingas on paljude muusikasõprade hinnangul üks Eesti paremaid bluusi- ja rokihääli. Ta on laulnud ja mänginud arvukates rokkansamblites, nagu Magnetic Band, Shanon, High`n`Dry, Freddy’s Bluesgang, Sarabande ja paljud teised. Oma mõjutajateks nimetab ta Paul Rodgersit ja David Coverdale’i.

Tomingas lausus, et veel sel aastal on plaanis üllitada oma sooloalbum kingituseks nii iseendale juubeliks kui sõpradele ning fännidele. «Reedese kontserdi tarbeks High`n`Dryga proovi tehes arenes mõte ka see sahtlisse seisma jäänud materjal helikandjale saada. Jääb üle loota, et see kõik ka teoks saab,» lisas muusik.

«Kontserdi kava koostamisel on mõneti abiks olnud GGB kitarrist Erki Sepp. High`n`Dry korraks ellu äratamine sähvatas endal peast läbi, sest eelmisel aastal sai küll privaatselt, aga sama tehtud klahvimehe Jevgeni sünnipäeval.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles