Otepääl on kõne all omavalitsuste ühinemine

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal
Jaanus Raidal Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää vald korraldab täna, 6. veebruaril raekojas ümarlaua naabervaldadega.

«Juba 20 aastat on Eestis räägitud haldusreformi vajalikkusest. Nüüd on regionaalminister välja käinud omavalitsuskorralduse reformi seaduse eelnõu, seega on praegu just paras aeg hakata rääkima ühinemisest,» leidis Otepää vallavolikogu esimees Jaanus Raidal.

Tema sõnul soovivad valla juhid, et Otepää oleks igal juhul tõmbekeskus. «Tahame ära kuulata naabrite ettepanekud ning arutada ühiseid kokkupuutepunkte, et panna paika tegevussuunad järgnevateks aastateks.»

Raidal lisas, et kuigi Otepää asub nelja maakonna piiri peal, ei teata sageli, mida naabrid teevad, ümarlaud peaks ka naabreid lähemale tooma.

Ümarlauale on kutsutud Valga maakonnast Otepää, Sangaste, Puka, Palupera; Põlvamaalt Valgjärve, Kanepi; Võrumaalt Urvaste ning Tartumaalt Rõngu vallavolikogude esimehed ja vallavanemad. Päevakavas on arutelud ühise info- ja kommunikatsioonipoliitika loomisest, ühised turismi-, kultuuri- ja sporditegevused.

Lisaks vaadatakse üle ühised puutepunktid haridus-, sotsiaal- ja transpordipoliitikas. Ümarlaua lõpetab Otepää vallavolikogu esimehe ja vallavanema vastuvõtt naaberomavalitsuste juhtidele.

Otepää vald on ka varem arutlenud haldusterritoriaalsetel teemadel. 2009. aastal toimusid ühinemise teemadel seminarid regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri osavõtul koos naabervaldade juhtidega.

2011. aastal tegid Otepää, Puka, Palupera ja Sangaste vald koostööprojekti «Otepää koostööpiirkonna loomine», mille eesmärk oli nelja valla halduskoostöö rakendamine ja ühisteenuste loomine. Koostööpiirkondade analüüsi ja rakenduskava koostas OÜ Geomedia.

Otepää linn ja Pühajärve vald ühinesid 1999. aastal, olles sellega ühed esimesed Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles