Koolitants jõuab Valgamaale

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitants jõuab reedel Valgamaale.
Koolitants jõuab reedel Valgamaale. Foto: Egon Tintse

Valga kultuurikeskuses leiab 14. veebruaril aset Eesti populaarseima ja suurima osalejate arvuga tantsufestivali «Koolitants» Valgamaa maakondlik tantsupäev. Osaleb 222 tantsijat 26 tantsuga. Kategooriatest on kavas lastetants, vabatants, Eesti-teemaline tants, estraaditants, showtants ja tänavatants.

Kokku toimub ajavahemikul 18. jaanuarist 15. veebruarini 13 maakondlikku tantsupäeva, mille jooksul astub lavale umbes 6000 tantsijat. Laval näeb rohkem kui 600 tantsu kuues kategoorias ning viies vanuseastmes. Maakondlike tantsupäevade järel selguvad trupid, kes neljas piirkondlikus voorus tantsivad finaalipääsu nimel.

Edasipääsejad valib välja kolmeliikmeline žürii. Tänavusse põhižürisse kuuluvad hiphoptantsija ning koreograaf Ramon «Rammi» Paukson, kes tantsustuudioga Semiir tulnud IDO tänavatantsuvõistlustel Euroopa meistriks ja kahekordseks maailmameistriks; Kristin Pukka, kes Broadway Jazzi maaletooja Eestis, ning Kärt Tõnisson, kes Zuga Ühendatud Tantsijate koosseisus viimastel aastatel lavale toonud mitu auhinnatud tantsulavastust lastele.

Juubelifestivali finaalkontsert on 19. aprillil Nokia Kontserdimajas.

Festivali kontserte juhib üle pika aja taas Marek Sadam alias N-Euro.

Lisainfot leiab Koolitantsu kodulehelt ning Facebooki lehelt. Festivali korraldab Eesti tantsuagentuur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles