Piirivalvurid aitasid kalamehi

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peipsil hätta sattunud sõiduk
Peipsil hätta sattunud sõiduk Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Eile, 11. veebruari õhtul abistasid Varnja kordoni piirivalvurid koos kohalike kalameestega Peipsi järvel autoga jääprakku kinni jäänud kalamehi.

Teisipäeval, 11. veebruari õhtul kella 17.40 paiku helistas Lätist pärit kalamees Mehikoorma kordonisse ning teatas, et on koos kolme sõbraga Varnja kordoni lähedal Peipsi järve jääl hätta sattunud. Nimelt olid Läti kalamehed sõiduautoga sõitnud järve jääs olevasse prakku, kust nad oma sõiduvahendit enam ise kätte ei saanud.

Piirivalvurid lahkusid Varnja kordonist mootorsaanidel hättasattunute täpset asukohta välja selgitama. Kuna kalameeste sõiduauto Volkswagen Sharan oli kaldast umbes 200 meetri kaugusel esiosaga läbi jääprao vajunud, kutsusid piirivalvurid appi kohalikud kalamehed karakatitsaga – Peipsi jääl liikumiseks ehitatud suurte rehvidega liikuriga.

Appi tõtanud kalastajad tõmbasidki lätlaste sõiduvahendi turvaliselt jää peale ning vedasid selle slepis kaldale.

Piirivalvurid koos abivajajatega sõitsid kordoni juurde, kus kontrolliti nii meeste tervislikku seisundit kui auto tehnilist olukorda. Kalameeste terviseseisund oli hea ning meedikute abi nad ei vajanud. Kaldale tõmmatud sõiduauto aga pärast jääaugus käiku enam käima ei läinud ning sellele kutsusid mehed järele tuttava, kes sõiduki treileril tagasi kodumaale toimetas.

Lõuna prefektuuri Varnja kordoni piirivalvur Kalle Lellep paneb kalameestele südamele, et järvejääl liikudes tuleb olla äärmiselt ettevaatlik. Enne jääprao ületamist tuleks oma sõiduvahend peatada ning eesoleva prao laiust ning olukorda hinnata ning alles seejärel sealt üle sõita.

Halva nähtavuse ja udu korral tuleb järvejääl liikudes samuti valvas olla ning hättasattumisel kohe lähimasse kordonisse sellest teada anda. Ootamatult halvenenud ilmaolude korral on kalamehele suureks abiks kaasavõetud navigatsiooniseade ja täislaetud akuga mobiiltelefon.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles