Tulude deklareerimine muutub üha mugavamaks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veel mõni aasta tagasi pidi tuludeklaratsiooni esitamiseks maksu- ja tolliameti büroosse ise kohale minema, siis nüüd võib büroodes ka veebruaris-märtsis õige vaikne olla – asjaajamine käib üha rohkem elektroonilistes kanalites.
Kui veel mõni aasta tagasi pidi tuludeklaratsiooni esitamiseks maksu- ja tolliameti büroosse ise kohale minema, siis nüüd võib büroodes ka veebruaris-märtsis õige vaikne olla – asjaajamine käib üha rohkem elektroonilistes kanalites. Foto: Liis Treimann / Postimees / Scanpix

Laupäevast saab e-maksuametis või ameti teenindusbüroodes tuludeklaratsioone esitama hakata. Selle protseduuri juures on varasemaga võrreldes ka mõningaid muudatusi.

Deklaratsiooni saab esitada endiselt nii elektroonilisel kui pabervormil. Maksu- ja tolliamet väljastab kliendile eeltäidetud deklaratsiooni, mis laupäevast e-maksuametis ja teenindusbüroodes väljatrükina kättesaadav.

2013. aasta tulusid saab deklareerida ka nutitelefoniga. Esitada saab üksikdeklaratsiooni ning täiendavalt nutiversioonis lisada ainult kontaktandmeid ja pangakonto, kuhu tulumaks tagastada. Nutiversioon on mõeldud neile, kes soovivad asja kiirelt korda ajada ja esitavad oma tuludeklaratsiooni eeltäidetud andmetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles