Kriisikomisjon arutas sigade katku mõju

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja / Scanpix

Lõuna-Eesti kriisikomisjon kogunes eile, 12. veebruaril aasta esimesele istungile, kus kinnitas oma 2014. aasta tööplaani ja tulevaste istungite ajakava. Komisjoni liikmesasutuste juhid ja esindajad andsid lühiülevaate oma käesoleva aasta peaeesmärkidest ning esitasid ettepanekuid koostöö arendamiseks.

Anneli Kask veterinaar- ja toiduametist rääkis Venemaal ja Valgevenes leviva üliohtliku sigade aafrika katku riskihinnangutest Eesti suhtes. «Taudi puhkemisel Eestis ootab veterinaar- ja toiduamet eelkõige ulatuslikku asutustevahelist kootööd hukatud loomade hävitamiseks,» sõnas Kask. «Eesti sigadel taudi veel leitud ei ole ja kasutusele on võetud hulk tõsiseid ennetusmeetmeid.»

Lõuna päästekeskuse kriisireguleerimisbüroo juhataja Arvi Uustalu tutvustas juhendit, mis aitab omavalitsusi ruumilisel planeerimisel, et tagada turvaline elukeskkond. Ettekande lõpus tutvustas ta eelmise aasta sügisel Koidula piiripunktis läbi viidud kriisiõppuse «Lydia 2013» hindamise lõplikku kokkuvõtet.

Lõuna-Eesti regionaalse kriisikomisjoni tegevuspiirkond on Jõgeva, Põlva, Tartu, Valga, Viljandi ja Võru maakond. Lõuna päästekeskuse juht Margo Klaos juhib ka kriisikomisjoni tööd, tema asetäitja on Lõuna politseiprefekt Tarmo Kohv. Kriisikomisjoni kuuluvad sisejulgeoleku asutuste ja elutähtsa teenusega seotud riigiasutuste juhid, Lõuna-Eesti maavanemad ja Tartu linnapea.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles