Üldmenetlus kestis mullu Valgas keskmiselt ligi 300 päeva

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eelmisel nädalal Tartus toimunud kohtunike täiskogul peetud kõnes ütles justiitsminister Hanno Pevkur, et kohtumenetluste kiirus ja kvaliteet ei pruugi alati koos käia, kuid selle poole tuleks püüelda.

Pevkur tõi välja, et mullu Harju maakohtus alguse saanud kohtureform, kus kohtunikke hakkasid abistama kohtujuristid, on osutunud menetluste kiirendamise seisukohalt edukaks. Tsiviilasjade keskmine menetlusaeg on lühenenud 201 päevalt 160-le, menetluskulude kindlaksmääramise asjades on langus olnud aga lausa 324-lt 138 päevale. Kriminaalasjade üldmenetluse näitaja oli varem 216 ja on nüüd 178.

Tartu maa-, haldus- ja ringkonnakohtu pressiesindaja Krista Tamm ütles Valgamaalasele, et Tartu maakohtu Valga kohtumajas kohtujuriste ei tööta. Ka teistes kohtumajades pole Valga kohtunikke abistavaid kohtujuriste.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles