Patsiente hakkab nõustama diabeediõde

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Diabeediõde Maarja Pae hakkab vastu võtma stabiilse seisundiga suhkruhaigeid, kes vajavad toitumisnõustamist, glükomeetri kasutamise õpetust või nõu muudes haigusega seonduvates küsimustes.
Diabeediõde Maarja Pae hakkab vastu võtma stabiilse seisundiga suhkruhaigeid, kes vajavad toitumisnõustamist, glükomeetri kasutamise õpetust või nõu muudes haigusega seonduvates küsimustes. Foto: Valga haigla

Veebruari lõpust alustab Valga haiglas patsientide konsulteerimist diabeediõde. Tema vastuvõtule saab end registreerida haigla registratuuri telefonil. Vajalik on saatekiri eri- või perearstilt.

Teenus on mõeldud patsientidele, kelle terviseseisund on stabiilne, kuid kes vajavad toitumisalast nõustamist, veresuhkruaparaadi ehk glükomeetri kasutamise õpetust, abi insuliini süstimisel või kellel probleeme nahahooldusega.

Juhul kui patsiendi ravi vajab muutmist või tema seisund halveneb, saab diabeediõde konsulteerida omakorda eriarstiga ning suunata patsiente edasi endokrinoloogi vastuvõtule.

«Esialgu alustab meil vastuvõttu üks eriväljaõppe saanud diabeediõde. Tulevikus tahame õdede iseseisvat vastuvõttu veelgi laiendada,» ütles Valga haigla juhataja Marek Seer.

Ta lisas, et tänapäevane õdede kõrge tase annab jooksvaks ravitööks palju paindlikumad võimalused. «Just õde on see, kes patsiendile haigusega toimetulekuks vajalikud õpetused jagab. Kuid eriväljaõpe annab talle ka võimaluse patsienti jälgida ning suunata teda vajadusel erialaspetsialisti poole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles