Valga tublimad tegijad said tunnustuse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vastuvõtul võõrustasid külalisi Valga linnapea Kalev Härk ja volikogu esimees Ivar Unt
Vastuvõtul võõrustasid külalisi Valga linnapea Kalev Härk ja volikogu esimees Ivar Unt Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Täna kell 19 alanud vastuvõtul Valga kultuurikeskuses võõrustasid külalisi Valga linnapea Kalev Härk ja volikogu esimees Ivar Unt. Vabariigi aastapäevale pühendatud kontsertaktusele oli kutsutud ligemale 400 tegusat linnakodanikku. Pidupäevakõne pidas linnapea Kalev Härk.

Valga linnal on traditsioon tunnustada igal aastal isikuid, organisatsioone ja ettevõtteid, kelle tegevus on jätnud jälje ning mõjutanud oluliselt Valga linna arengut. Linnavolikogu esimees ja linnapea andsid tunnustatutele üle Eesti klaasikunstniku Eino Mäelti kavandatud ja valmistatud linna värvilist logo kandvad ainulaadsed auhinnad ja lilled.

Aasta üllataja auhinna pälvis Valga gümnaasiumi õpilane Sten Raide, kes toonud linnale rahvusvahelist tuntust ja au Gruusia rahvusvahelisel leiutajate olümpiaadil võidetud kuldmedaliga. Aasta heateoks valiti julge idee ja algatus lapsevanem Inta Perejevilt, kes koostöös teiste lastevanemate ja koostööpartneritega remontis Valga põhikoolis ära kaks klassiruumi.

Kultuurielu rikastaja tiitlit kannab tänasest Valga muusiakakooli klaveriõpetaja ja kontsertmeister Lenel Rand. Aastate jooksul on tema solistid ja muusikakollektiivid osalenud paljudel linna ja maakonna esindusüritustel ning saavutanud kõrgeid kohti vabariiklikel lauluvõistlustel ja festivalidel.

Hariduselu edendaja auhinna sai Valga gümnaasiumi poiste töö- ja tehnoloogiaõpetuse õpetaja Toomas Duvin, kes on üks robootika ja mehhatroonika aine pilootõpetajatest vabriigis. Ta on ka aasta üllataja üks juhendajatest.

Spordivaldkonna auhinna pälvis treener Riho Meri, kes tegutseb aktiivselt ka spordikohtunikuna. Tema õpilased pälvisid sellelgi aastal Eesti noorte meistrivõistlustelt kuld-, hõbe- ja pronksmedaleid.

Noorsootöö vallas tunnistati parimaks Tankla TV, kes internetipõhises noortetelevisioonis kajastanud korduvalt maakonna üritusi ja sündmusi.

Aasta ettevõtja auhinna sai rahvusvaheliste kaubavedudega tegelev A.Karuse AS, kes transporditurul tegutsenud üle 20 aasta ja annab praegu tööd ligi 40 inimesele. Firma on Valga korvpallikooli, maadlusklubi ja rattaklubi sponsor. Lisaks on toetatud motospordiüritusi.

Tublima tervishoiutöötaja auhinna pälvis Valga haigla ämmaemand Daina Kaska, kes aastaid teinud suurepärast tööd nii sünnitusabi ja günekoloogia osakonnas kui noorte nõustamiskabinetis.

Aktuse kontserdiosas esines Tallinna poistekoor dirigent Lydia Rahula taktikepi all. Õhtu jätkus linnavolikogu esimehe ja linnapea piduliku vastuvõtuga.

Nominendid:

Kultuur: segakoor Rõõm, Lenel Rand
Haridus: mälumänguvõistlus Öökull ja selle eestvedaja Toivo Tiislär, lasteaia Buratino muusikaõpetaja Kati Tamm, Valga gümnaasiumi õpetaja Toomas Duvin
Sport: võrkpalliklubi Viktooria poisid, spordiaktivist-treener Antti Vasar, Valga spordiklubi, petangiklubi, Meelis Kuivits, treener-spordiaktivist Riho Meri
Noorsootöö: Tankla TV
Ettevõtlus: Rahel Puit OÜ, A.Karuse AS
Tevishoiu- või hoolekandetöötaja: Valga haigla meditsiiniõde Linda Leks, Valga haigla ämmaemand Daina Kaska
Aasta üllataja: Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsioon, korteriühistu Omand (Tööstuse 4), lasteaia Walko Rüblikute rühma laps Cassandra Pettai, Sten Raide
Aasta heategu: Valga põhikooli 9.a klassi heategu «Teeme üheskoos head», Carma motoklubi, Peugeot` edasimüüja Valga Automaailm ja maaletooja KW Bruun Baltic, Valga põhikooli õpilase lapsevanem Inta Perejev

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles