Värskeimat ilmainfot saab Facebookist

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne
Pilt on illustratiivne Foto: Eveliis Eek / Valgamaalane

Riigi ilmateenistus avas Facebookis oma lehekülje, et värsked ilmaprognoosid ja -hoiatused oleks kõigile sotsiaalmeedia kasutajaile kiirelt ja mugavalt kättesaadavad.

Ilmateenistuse Facebooki-lehelt saab lugeda värskeimaid ilmaprognoose ja -hoiatusi. Lisaks saavad ilmahuvilised põnevat lugemist erinevate ilmastikunähtuste ja nende tekkepõhjuste kohta, samas tutvustatakse, kuidas ilmateenistus töötab.

Mais tähistab ilmateenistus väärikat 95. sünnipäeva ning sel puhul tehakse tagasivaade minevikku ja vaadatakse, mida huvitavat on pea 100 aasta jooksul Eesti ilmaajaloos toimunud. Järgemööda tutvustatakse ilmateenistuse Facebooki-lehel ka ilma- ja hüdroloogiajaamu, mida on kokku 108 üle Eesti.

Ilmateenistusest saavad ilmainfot ka lennundus- ja laevandusettevõtted, kelle tegevustes ilm olulist rolli mängib. Samuti on tähtsal kohal koostöö teiste riigiasutustega, seda eriti ekstreemsemate ilmaolude korral.

Riigi ilmateenistus kuulub alates 1. juunist 2013 keskkonnaagentuuri koosseisu, mis moodustati Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) ja keskkonnateabe keskuse liitmisel.

Ilmateenistus koostab ilmaprognoose ja -hoiatusi ning tagab nende edastamise ja kättesaadavuse. Koostöö asutuste ja portaalidega toimub ka Facebookis, tänu sellele saavad lehe jälgijad rohkem ja kiiremat infot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles