Valgamaa kogub messidel tuntust

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tourest messi on korraldatud juba aastaid.
Tourest messi on korraldatud juba aastaid. Foto: Erakogu/Valgamaalane

Valgamaa on olnud esindatud 16.–19. jaanuaril Helsingis matkamessil, 7.–9. veebruaril Riias Balttouril ning 14.–16. veebruaril Tallinnas rahvusvahelisel turismimessil Tourest.

Äsja lõppenud Tourestil olid esmakordselt Lõuna-Eesti maakonnad esindatud ühise messipinnaga, mille kujunduskontseptsioonis kasutati National Geographicu kollaste akende elemente, et rõhutada regiooni avastamist väärt paikasid.

Projekt «Elu kahe maailma piiril» jutustas lugusid põnevatest paikadest ja inimestest Lõuna-Eestis ning tõi messipinnale kokku avastamist väärt paigad ja turismiteenuste pakkujad kogu Lõuna-Eestist.

Tourestil allkirjastati koostööleping SA Lõuna-Eesti Turism ja Pihkva oblastivalitsuse turismiinfokeskuse vahel. Algatus teha turismialast koostööd tuli Pihkvast.

Koostöölepingule kirjutasid alla SA Lõuna-Eesti Turism juhataja Ulla-Maia Timmo ja Pihkva oblastivalitsuse turismiinfokeskuse direktor Jana Nassar.

SA Otepää Turism juhataja Ene Reedi sõnul annab leping võimaluse edastada infot Otepää kohta, sest venelaste huvi on suur, kuid senini on infovahetus olnud napp ning ainult internetipõhine.

Samuti tutvustati nii ajakirjanikele, teistele turismiarendajatele kui ka külastajatele Lõuna-Eesti ja National Geographic Eesti koostööprojekti «Elu kahe maailma piiril» ning avati Lõuna-Eesti kultuuri- ja ajaloomarsruut.

Valgamaa pakkus messil olijatele võimalust saada endale läbi kollase akna pildistatud postkaart, millega saab külastada tasuta järgmisi turismiobjekte: Valga militaarteemapark ja rahvusvaheline militaarajaloofestival, Sangaste loss, Barclay de Tolly mausoleum ja Otepää talispordimuuseum.

Samuti oli külastajate hulgas väga populaarne loterii, auhinnad olid välja pannud kohalikud ettevõtjad. Peaauhinnad oli romantikapakett Taagepera lossis ning perepuhkus Karupesa hotellis, samuti oli auhindu nii Pühajärve spaalt kui teistelt Valgamaa ettevõtetelt.

«Valgamaa loteriid peeti messi üheks atraktiivsemaks, sest auhinnad olid head ning see tõi külastajad meie pinnale. See oli hea võimalus inimestega rääkida ning neid Otepääle ja Lõuna-Eestisse kutsuda,» sõnas Ene Reedi

Turismimessil olid väljas ja tutvustasid Valgamaa piirkondi Otepää turismiinfokeskuse, Valgamaa arenguagentuuri ja Tehvandi spordikeskuse töötajad. Oma tegevustega tekitasid elavat huvi Sangaste Rukkiküla, Valga isamaalise kasvatuse püsiekspositsioon ja kiirkaerahelveste tootja Helen, kes valmistas ja pakkus kohalikust toorainest tehtud putru. Eraldi messiboksiga oli väljas Pühajärve spaa ja puhkekeskus.

«Külastajate huvi Lõuna-Eesti vastu on suur. Otepääd teatakse ning siin käiakse. Tourestil oli väga hea ja lihtne kutsuda inimesi tutvuma kollaste akende marsruudiga, sest külastajat huvitab alati see, mida ta lisaks ööbimisele veel põnevat teha saab,» rääkis Reedi.

«Helsingi matkamessil tunti väga suurt huvi Otepää golfi vastu ning igal pool küsiti messipakkumisi ja pakette. Selge on, et inimesed ootavad lihtsaid ja arusaadavaid turismitooteid ning on neid valmis ka kohapeal ostma. See ongi suund, millega edaspidi messidele minnes arvestada tuleb ning mida saame koostöös ettevõtetega ka ette valmistada,» lisas Reedi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles