Sprindisõitudes noppisid Otepääl kulla Rootsi ja Soome

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaksikvõit läks rootslannadele, esikoht  Hanna Falkile(keskel), teine Magdalena Pajala (vasakul) ning kolmas Kathrine Rolsted Harsem Norrast (paremal).
Kaksikvõit läks rootslannadele, esikoht Hanna Falkile(keskel), teine Magdalena Pajala (vasakul) ning kolmas Kathrine Rolsted Harsem Norrast (paremal). Foto: Külli Leola

Otepääl toimuval murdmaasuusatamise Skandinaavia karikavõistluse etapil läksid klassikasprindi võidud Rootsi ja Soome. Eesti parimatena olid Piret Pormeister ja Raido Ränkel vastavalt 11. ja 17. kohal.

Naiste 1,5 km sprindidistantsil sõitis kvalifikatsiooni kiireima aja välja hilisem võitja Hanna Falk Rootsist (3:56,23). Parima eestlasena oli Triin Ojaste 11,71 sekundilise kaotusega 5., Piret Pormeister 8. (+13,11), Kati Tammjärv 29. (+29,76) ja Heidi Raju 30. (+30,17).

Veerandfinaalidest edenes ainsana poolfinaali Piret Pormeister, kes lõpetas oma sõidu kuuendana ja nii jäi Pireti lõppkohaks täna 11. Triin Ojaste 13., Kati Tammjärv 24., Heidi Raju 28. Kaksikvõit läks rootslannadele, esikoht ka kvalifikatsiooni võitnud Hanna Falkile, teine oli Magdalena Pajala ning kolmas Kathrine Rolsted Harsem Norrast.

Meeste sama pikal sprindidistantsil oli kvalifikatsioonis parim Matias Strandsvall Soomest ajaga 3:28,21. Kiireim eestlane oli täna Kein Einaste 11. kohaga, kaotades soomlasele 4,86 sekundit. 12. Peeter Kümmel (+5,15), 16. Siim Sellis (+5,99), 22. – 23. Marko Kilp ja Raido Ränkel (+6.53).

Kõigi Eesti meeste laeks jäi täna veerandfinaal ning parima lõppkoha sai oma veerandifinaalis neljas olnud Raido Ränkel, kes oli lõppkokkuvõttes 17. Veerandfinaalis suusakepi murdnud Kein Einaste piirdus täna 21. kohaga, Siim Sellis 23.,Marko Kilp 25., Peeter Kümmel 26. Võidu võttis kvalifikatsioonis teist aega näidanud Ari Luusua Soomest rootslase Carl Quicklundi ja kaasmaalase Toni Ketelä ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles