Iseseisvuspäevale pühendatud perepäevale tulid sajad valgalased

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepäev Valgas
Perepäev Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Iseseisvuspäevale pühendatud üritused algasid hommikuse jumalateenistusega Jaani kirikus.

Kell 12 kogunes Valga vabadussamba juurde sadakond linnaelanikku. Üritus algas hümni laulmisega. Päevakohase sõnavõtuga esinesid maavanem Margus Lepik ja linnapea Kalev Härk. Järgnes vaimulik talitus ning pärgade ja lillekorvide asetamine samba jalamile.

Sõjamuuseumi territooriumil jätkus perepäev. Ilus päikseline ilm ja  põnev päevaprogramm meelitas kohale sadu vanaisasid-vanaemasid, isasid-emasid koos laste ja lastelastega. Tervitussõnad kohaletulnud linnarahvale ütles maavanem ja linnapea. Segakoor Rõõm tervitas perepäevale tulnuid päevakohaste lauludega.

Perepäevale olid tulnud Eesti ja Läti politsei, Valga päästeteenistus ning Kaitseliidu Valgamaa malev, kes esitlesid oma tehnikat ja varustust. Valga keskraamatukogu jagas tasuta raamatuid, mille vastu suurt huvi üles näidati.

Oma oskusi näitasid ka Valga koerteklubi kasvandikud. Huvilistel oli võimalus lasta õhkrelvadest ja proovida täpset silma vibulaskmisel. Kes vähegi kannatlikumad ning suutsid ära seista pika järjekorra, said mõne tiiru sõita ka külgkorviga mootorrattal.

Avatud oli ka muuseum, kuhu pääses uudistama ühe euro eest. Laekunud piletitulu kasutatakse tanki taastamiseks.

Kõik perepäevast osalejad said süüa sõdurisuppi ja juua kuuma teed. Lapsi lõbustasid perepäeval lõvi Leo ja muuseumi Hunt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles