Võistlus pakub nuputamist eri teaduste piirimailt

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga põhikool.
Valga põhikool. Foto: Arvo Meeks

Juba kümnendat korda leiab aset Eesti loodusteaduste olümpiaad ELO, mis pakub põnevat nuputamist erinevate loodusteaduste – bioloogia, füüsika, keemia ja maateadus – piirimailt.

Mitmekesiseid teoreetilisi ülesandeid sisaldav piirkonnavoor toimub ühel päeval ja samal ajal suuremates maakonnakeskustes, tänavu esmakordselt ka Läänemaal. Osaleda võivad kõik aastal 1999 või hiljem sündinud õpilased. Valga piirkonna olümpiaad leiab aset 8. märtsil Valga põhikoolis.

ELO žürii liige Jaanus Uibu kinnitas, et igale osalejale on tagatud neli tundi põnevat ajugümnastikat elulähedaste loodusteaduslike probleemide lahendamisel ja võimalus võrrelda oma nutikust eakaaslastega üle Eesti.

Piirkonnavoorule saab registreeruda esmaspäevani Valga maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna kaudu, kontaktisik on Reet Järve. Olümpiaadi juhendi leiab ELO kodulehelt.

Piirkonnavooru 50 parimat saavad kutse 4. mail Tartu Ülikooli Chemicumi moodsates laborites toimuvasse lõppvooru. Kahe vooru põhjal selguvad ELO võitjad ja detsembris Argentiinas toimuva rahvusvahelise olümpiaadi kandidaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles