Maakodud ootavad tegusaid linnaperesid

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustreeriv
Pilt on illustreeriv Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Sangaste lossi kogunenud murdsid pead, kuidas saada noori ja toredaid inimesi maale, oma kodukanti. Samas kinnitavad ümberasujate kogemused, et maale kolimine võib elukvaliteeti oluliselt parandada.

Lossis oli kohal ligi paarkümmend huvilist, kelle hulgas omavalitsuste ametnikke, linnast maale elama asunud perekond kui kodanikke, kel teema vastu huvi. Oma kogemusi jagasid neile lisaks algatuse eestvedajatele kaks noort pereema – endised linnainimesed, kes nüüd end maal sisse seadnud.

«Maale elama» algatuse eestvedaja ja projektijuht Ivika Nõgel andis ülevaate eelmise aasta tegemistest. «Tallinnas toimunud messil osales 26 kogukonda ja kuus organisatsiooni. Messil käis ligi 500 külastajat,» rääkis Nõgel. Tema sõnul on projekti tegevusperioodi jooksul maale elukoha ostnud või elama tulnud umbes 40 peret kokku üle 100 inimesega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles