Radar peaks suvel paika saama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radarposti ehitus.
Radarposti ehitus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Otepää radaripostile hakatakse radarit paigaldama suvel, radar saab töökorda käesoleva aasta lõpuks.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles, et Otepääl Tõikamäele rajataval radarpostil on praeguseks valminud Otepää-poolne juurdepääsutee ja puurkaev ning käimas on teiste vajalike hoonete ja rajatiste, sealhulgas trasside, piirdeaedade, juurdepääsutee ja helikopteri maandumisplatsi ehitus.

Suveks valmivad radari torn ja enamus peamajast ning siis hakatakse paigaldama radarit ennast. Radar on töökorras hiljemalt selle aasta lõpuks, kui ta hakkab koos Kellavere ja Muhu radaritega katma Eestit ja lähiümbruse õhuruumi ühtse radaripildiga. Pärast jätkuvad territooriumil veel mõningad ehitustööd.

Otepää radarpostile paigaldatakse kolmedimensiooniline keskmaa-õhuseireradar Ground Master 403, mis on võimeline õhusõidukeid avastama kuni 470 kilomeetri kauguselt ja kuni 30 kilomeetri kõrguselt. Eesti ostis kaks sellist radarit, millest esimene paigaldati Muhu saarele ja alustas tööd kevadel. Kaks radarit läksid Eestile maksma 22,4 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles