Kristjan Juusu valas enda emotsioonid maalidesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Juusu avas oma näituse kultuurikeskuses tavapärase kellahelistamisega.
Kristjan Juusu avas oma näituse kultuurikeskuses tavapärase kellahelistamisega. Foto: Ülla Tamm / Valgamaalane

Teisipäeval avas Valga kultuurikeskuses personaalnäituse Võru kunstnik Kristjan Juusu. Kohal oli üle kolmekümne kunstihuvilise. Väljas on paarkümmend õlimaali, enamik neist loodusvaated.

33aastane kunstnik ütles, et kuna talle meeldib inimestega suhelda, meeldib talle ka neid maalida. Eelmine näitus jaanuaris oli tal üleval Võrus ja seal olid väljas tema šaržid. Samas aga armastab ta väga maalida ka loodusvaateid. «Mulle meeldib joonistada otse natuurist. Näen seda inimest või objekti ise otse ja jäädvustan selle, mida näen,» nentis kunstnik.

Tema sõnutsi on igas inimeses anded, mida nad eri viisil väljendavad. «Mina teen seda läbi pintsli. Usun, et jumal on meile need erisugused anded andnud. Looming tuleb minu seest täpselt samuti, nagu poeedile tulevad sõnad, heliloojale muusika. Selle taga on emotsioonid, elu, igatsus ja just see motiveeribki kunstnikku looma. Seda ei ole võimalik endas kinni hoida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles